Плющ: Ті, хто здає національні інтереси в енергетиці, будуть покарані

Четвер, 7 червня 2007, 12:53

Секретар Ради національної безпеки та оборони Іван Плющ застерігає від підписання посадовими особами України будь-яких стратегічних документів, які можуть суперечити національним інтересам держави в енергетичній сфері.

Особливо це стосується відносин у ядерній галузі, постачанні й транспортуванні енергоносіїв, питань ринку електроенергії, підкреслив Плющ, слова якого цитує прес-служба президента.

Плющ нагадав, що, відповідно до п.4 указу президента "Про питання енергетичної безпеки України", будь-які переговори в рамках співробітництва в паливно-енергетичній сфері повинні захищати політичні й економічні інтереси країни, відповідати міжнародним зобов'язанням держави, законам і актам президента.

Отже, секретар РНБО закликає Кабінет міністрів призупинити підписання документів, які є сумнівними з точки зору забезпечення енергетичної безпеки країни.

Реклама:

За словами Плюща, найближчим часом відбудеться засідання РНБО, на якому будуть визначені цілі, спрямовані на посилення енергетичної безпеки України, окреслені стратегічні інтереси держави в цій галузі.

"Саме результати засідання надалі повинні стати основою в підписанні міжурядових і міждержавних документів стратегічного характеру в енергетиці", - підкреслив Плющ.

Він відзначив, що оскільки президент, відповідно до Конституції України, здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави, всі переговори та підписання документів повинні вестися відповідно до директив, виданими главою держави.

Плющ також попередив чиновників про персональну відповідальність у випадку підписання документів, які будуть суперечити національним інтересам України або загрожувати її енергетичній безпеці.

Як повідомляла "Економічна правда", 6 червня видання "Главред" опублікувало текст нового Протоколу між Кабінетом міністрів України й урядом Росії про врегулювання відносин у газовій сфері.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!