Норвежці подали на росіян до суду в Нью-Йорку

Четвер, 7 червня 2007, 15:37

Норвезька компанія Telenor, яка володіє блокуючим пакетом акцій "Вимпєлкому" (торговельна марка "Білайн"), подала до окружного суду Нью-Йорку на "дочку" "Альфа-груп" Altimo, яка володіє 42,4% акцій "Вимпєлкому".

Позов подано також стосовно компаній Eco Telecom, CTF Holdings, Crown Finance й Rightmarch. За інформацією агентства AFX News, всі вони якимось чином пов'язані з "Альфа-груп".

Норвежці вважають, що з серпня 2006 року по травень 2007 року представники цих компаній принаймні двічі брали участь в угодах з акціями "Вимпєлкому" при використанні інсайдерьскої інформації.

Представники Altimo у раді директорів "Вимпєлкому", за даними Telenor, одержували інформацію про стан справ в оператора раніше інших і користувалися нею для здійснення угод до того, як вона ставала публічною.

Реклама:

За словами глави Telenor у Центральній і Східній Європі Яна Едварда Тюгенсена (Jan Edvard Thygesen), рішення про подачу позову було прийнято, щоб захистити від неправомочних дій Altimo як "Вимпєлком", так і його акціонерів.

Нагадаємо, що конфлікт між власниками "Вимпєлкому" триває вже протягом декількох років. Він почався з різних стратегій по виходу оператора на український ринок.

"Альфа" та Telenor кілька разів намагалися домовитися про розподіл бізнесу, але поки ці спроби нічим не увінчалися. Telenor належить 29,9% "Вимпєлкому".

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!