Янукович поїде до Москви домовлятися щодо економіки

Четвер, 7 червня 2007, 15:54

Прем'єр-міністр Віктор Янукович і глава уряду Російської Федерації Міхаіл Фрадков розглянуть 22 червня 2007 року в Москві ряд питань економічного співробітництва між країнами.

Про це повідомив міністр економіки Анатолій Кінах на прес-конференції сьогодні.

"22 червня ми плануємо на засіданні Економічного комітету під керівництвом прем'єр-міністрів України та Росії розглянути цілу низку питань, що стосуються економічних відносин України та Росії на даному етапі, вирішити там цілу низку проблем, починаючи від доступу на ринки продукції і завершуючи питаннями співробітництва в сфері ПЕК, транспортного комплексу, АПК", - сказав Кінах.

Нагадаємо, напередодні посол РФ в Україні Віктор Черномирдін повідомив, що в I кварталі 2007 року накопичені російські інвестиції в Україну склали понад $1 млрд.

Реклама:

Аналізуючи підсумки роботи в рамках основного договору між РФ та Україною, підписаного 10 років тому (31 травня 1997 року був підписаний Договір про дружбу, співробітництво та партнерство), сторони досягли, за словами дипломата, "непоганих результатів" в економічній сфері.

Так, товарообіг між країнами на сьогодні складає $26 млрд. Частка Росії в зовнішньому товарообігу України є найбільшою в порівнянні з іншими країнами. При цьому в 2006 році обсяг товарообігу з Росією склав біля $27 млрд., збільшившись у порівнянні з 2005 роком на 12%.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!