"Нафтогаз" приєднався до "УкрГаз-Енерго" в претензіях до корпорації Гайдука-Тарути

Середа, 6 червня 2007, 11:43

НАК "Нафтогаз України" закликає корпорацію "Індустріальний союз Донбасу" припинити відверто незаконні, на думку НАК, дії з блокування вимог СП "УкрГаз-Енерго" та ДК "Укртрансгаз", які призвели до несанкціонованого споживання значних обсягів природного газу.

Про це повідомила прес-служба "Нафтогазу" в середу.

На початку червня дочірня компанія "Нафтогазу" "Укртрансгаз" отримала листа від СП "УкрГаз-Енерго" про відмову корпорації "ІСД", а також її структур: ТОВ "Футбольний клуб "Металург", оздоровчий комплекс "Айвазовське", ВАТ "Трест Донбасшляхбуд", ВАТ "Укрвуглепостач", ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" та ВАТ "Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського" укласти договори на придбання природного газу.

ДК "Укртрансгаз" у відповідь дала доручення своїм виробничим підрозділам припинити транспортування природного газу вказаним підприємствам.

Реклама:

Втім, говориться в повідомленні "Нафтогазу", незважаючи на вимогу ДК "Укртрансгаз", підприємства корпорації "Індустріальний союз Донбасу" продовжили споживати природний газ, несанкціоновано відбираючи його.

Подібні дії "Нафтогаз України" розцінює як спробу штучного створення кризи в паливно-енергетичному комплексі та намагання дестабілізувати український газовий ринок.

"Нафтогаз України" звертає увагу на те, що власники приватних підприємств грубо порушують численні норми діючого законодавства та створюють небезпечний прецедент фактичної крадіжки природного газу, що є кримінальним злочином.

"Компанія закликає керівників органів виконавчої влади, голів місцевих державних адміністрацій забезпечити неухильне виконання вимог законодавства України щодо невтручання в дії працівників газотранспортних та газорозподільчих підприємств, пов’язані з відключенням або обмеженням в установленому порядку постачання природного газу споживачам, які не мають правових підстав для його споживання", - підкреслюється в заяві НАК.

"Нафтогаз" звертається до уряду та правоохоронних органів з проханням запобігти протиправним діям окремих бізнес-груп, що нехтуючи законами України намагаються використовувати ресурси палива інших суб’єктів господарювання.

Нагадаємо, що конфлікт виник у зв’язку з підвищенням на початку травня компанією "УкрГаз-Енерго" ціни за 1 тис. куб. м газу для промислових підприємств на 20 грн.

Засновниками та власниками корпорації "Індустріальний союз Донбасу" є бізнесмен Сергій Тарута та екс-секретар РНБО Віталій Гайдук.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!