Ахметов ХОЧЕ ПОЗИЧИТИ $1,5 млрд.

Середа, 6 червня 2007, 15:13

Українська група Метінвест має намір найближчим часом залучити 1,5 млрд. дол. синдикованого кредиту.

Про це повідомив 6 червня на прес-конференції фінансовий директор компанії Сергій Новіков.

"Ми закінчуємо підписання договорів з різними банками про залучення 1,5 млрд. дол. синдикованого кредиту", - повідомив він.

У тому числі, за його словами, 1 млрд. дол. буде забезпеченим кредитом, а 500 млн. дол. - резервом.

Реклама:

Кошти підуть на рефінансування існуючого кредитного портфелю. Новіков відзначив, що фінансове становище групи дозволяє їй вільно залучати фінансування в обсязі 7-8 млрд. дол., однак поки ставка робиться, в основному, на власні кошти.

В ході прес-конференції генеральний директор компанії Метінвест Ігор Сирий повідомив, що за минулий рік завершено процес інтеграції гірничо-металургійних активів групи СКМ.

"Якщо до створення Метінвесту кожна бізнес-одиниця працювала на максимізацію свого результату, то зараз перед компанією стоїть спільна мета, і кожний менеджер усвідомлює свою роль в процесі створення вартості і робить свій вклад в досягнення спільного результату", - заявив гендиректор Метінвесту.

Група Метінвест управляє активами групи СКМ у гірничо-металургійній галузі.

До складу групи увійшли об'єднання "Краснодонвугілля", Авдієвський коксохімічний завод, Північний і Центральний ГЗК, металургійний комбінат "Азовсталь", Єнакіївський металургійний завод, Харцизький трубний завод. Також до складу Метінвесту входять італійський завод Ferriera Valsider і збутова та сервісна мережа швейцарського металотрейдера Leman Commodities.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!