У Азарова розробили зміни до Бюджетного кодексу

Середа, 6 червня 2007, 18:14

Міністерство фінансів, відповідно до основних завдань бюджетної політики, визначених Декларацією цілей та завдань бюджету на 2008 рік (Бюджетною декларацією), розробило законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу.

Про це повідомила прес-служба Мінфіну у середу.

Проект закону було розроблено разом із іншими зацікавленими органами державної влади та з урахуванням пропозицій органів місцевого самоврядування.

Метою даного законопроекту є створення правових передумов до підвищення результативності та якості управління державними фінансами.

Реклама:

На думку Мінфіну, головними завданнями удосконалення положень Бюджетного кодексу є:

- створення правового підґрунтя до подальшого розвитку середньострокового бюджетного планування та програмно-цільового методу бюджетування;

- застосування сучасних форм та методів управління бюджетними коштами, державним та місцевим боргом, розвитку системи державного фінансового контролю із посиленням відповідальності учасників бюджетного процесу.

Прийняття законопроекту сприятиме покращенню функціонування бюджетної системи України в цілому, дозволить вирішити найактуальніші проблемні питання бюджетного процесу та взаємодії його учасників, і стане реальним кроком в напрямку вдосконалення системи управління державними фінансами.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!