Російські інвестиції в Україну перевалили за $1 млрд.

Середа, 6 червня 2007, 18:41

У I кварталі 2007 року накопичені російські інвестиції в Україну склали більш $1 млрд.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив надзвичайний та повноважний посол РФ в Україні Віктор Черномирдін.

Черномирдін підкреслив, що, аналізуючи підсумки роботи в рамках основного договору між РФ та Україною, підписаного 10 років тому (31 травня 1997 року був підписаний Договір про дружбу, співпрацю та партнерство між Україною та Російською Федерацією), сторони досягли непоганих результатів, зокрема, в економічній сфері.

Так, за його словами, товарообіг між країнами на сьогодні складає $26 млрд., а накопичені російські інвестиції в Україну станом на I квартал перевищують $1 млрд.

Реклама:

Черномирдін також зазначив, що можливості двох країн - набагато більше. "Нам не потрібно соромитися", - прокоментував він.

За словами посла, росіяни хотіли б, щоб в Україні був присутній повномасштабний російський капітал. У той же час, зазначив він, у них є бажання, щоб і український капітал був у Росії.

Крім того, сьогодні, зазначив посол, значно зростає експорт України до Росії.

"Українські товари затребувані в Російській Федерації", - підкреслив він, додавши, що активно розвивається прикордонна торгівля.

За словами Черномирдіна, денонсація "великого договору" будь-якою з двох країн неможлива. Він підкреслив, що про бажання денонсувати договір потрібно попереджати за 6 місяців до закінчення дії договору. Посол вважає, що, оскільки ніхто зі сторін про це не заявив, а 10 років, на які підписаний договір, минули, договір автоматично пролонгований ще на 10 років.

Нагадаємо, частка Росії в зовнішньому товарообігу України є найбільшою в порівнянні з іншими країнами. При цьому в 2006 році обсяг товарообігу з Росією склав близько $27 млрд., збільшившись у порівнянні з 2005 роком на 12%.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!