Французи з Societe Generale купили донецький банк

Понеділок, 4 червня 2007, 12:39

У п'ятницю стало відомо, що французький банк Societe Generale (SG) купив невеликий "Ікар-банк" (Донецьк).

Сторони не розголошують деталі угоди, а повідомляють лише, що на базі "Ікар-банку" роздрібний український підрозділ SG "ПростоФінанс" буде розвивати карткове й валютне кредитування.

Банкіри впевнені, що Societe Generale вирішив обмежитися купівлею дрібного банку, не бажаючи переплачувати на "перегрітому" українському ринку.

Вони вважають, що Societe Generale залучить до "Ікар-банку" великих корпоративних клієнтів зі сходу України, однак не виключають, що згодом французький інвестор може придбати й великий банк.

Реклама:

Збори акціонерів 30 травня вивели зі складу наглядової ради Ігоря Бевзенка, В'ячеслава Волкова й Олександра Павленка. Головою ради було призначено Жана-Франсуа Готьє, до її складу також увійшли Даріуш Бінковскі, Серж Тюрісей, Жан-Ів Брюн і Дідьє Лефевр. Призначені на п'ять років нові члени наглядової ради представляють французький банк Societe Generale.

За даними Асоціації українських банків, на 1 травня 2007 року "Ікар-банк" займав 128-е місце за активами (192,38 млн. грн) і 104-е за капіталом (69,012 млн. грн). Банк має два відділення в Донецьку та чотири в області. Його акціонерами на 1 квітня 2007 року були Валерій Бевзенко (47,7365%), Ігор Бевзенко (24,7169%), Борис Бевзенко (6,0203%) і Олександр Павленко (8,9814%).

Societe Generale на початок 2006 року займав за капіталом четверте місце серед французьких банків і 25-е - у світі (25 млрд. дол.).

У вересні 2005 року SG відкрив в Україні дочірню фінансову компанію "ПростоФінанс", яка спеціалізується на споживчому кредитуванні фізосіб. "ПростоФінанс" має вісім відділень й 489 точок продажу в 95 населених пунктах країни.

Раніше SG придивлявся до таких великих банків, як "Приватбанк", "Укрсоцбанк" й Ощадбанк.

"Економічна правда" за матеріалами газети "Коммерсант-Украина"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!