Кірієнко: РФ готова обмінятися з Україною активами атомно-промислових комплексів

Понеділок, 4 червня 2007, 16:59

Російська Федерація готова обмінятися з Україною активами підприємств атомно-промислового комплексу, повідомив глава Федерального агентства з атомної енергії Російської Федерації (Росатом) Сєргєй Кірієнко.

"Ми готові повністю йти на обмін активами, купуючи активи на території України, вкладаючи сюди гроші. Ми готові надати "Укратомпрому" відповідні активи на території Росії, у тому числі з фабрикації палива. Таким чином, ми будемо спільно виробляти паливо для атомних станцій, будемо спільно працювати на ринку третіх країн", - сказав він на прес-конференції в Києві в понеділок.

Кірієнко також відзначив, що вже сьогодні російські підприємства починають розміщення замовлень на виробництво комплектуючих для ядерного палива на українських виробничих потужностях.

"Ми цілий ряд комплектуючих сьогодні розміщуємо в Україні, передаємо сучасні технології зборки ТВСА, найсучаснішої й уніфікованої зборки", - сказав він.

Реклама:

"Ми забезпечимо інтеграцію всього технологічного ланцюжка виробництва тепловиділяючих зборок, при цьому готовий продукт буде вже спільним продуктом, у якому близько 50% доданої вартості буде зроблено українськими підприємствами", - підкреслив глава Ростатому.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!