Семенюк знову не зможе продати 1% акцій "Укртелекому"

Понеділок, 4 червня 2007, 17:19

Намічені на завтра аукціонні торги з продажу 1% акцій "Укртелекому" скасовано.

Про це повідомили в прес-службі Фонду державного майна.

Причина скасування торгів - компанії, які подали заявки на ці торги, не надали гарантійних листів на забезпечення своєї участі в них. "Іншими словами, вони просто не внесли застави", - зазначили в прес-службі.

У Фонді не уточнили, хто саме подавав заявки на торги, при цьому повідомили, що загалом було подано заявки від двох компаній.

Реклама:

У прес-службі також зазначили, що згідно положення про проведення біржових торгів, 1-відсотковий пакет "Укртелекому" буде виставлено на цій самій біржі наступного вівторка, 12 червня.

Як повідомлялося, стартова ціна виставленого на УФБ пакету становила 215 млн. 351,8 тис. грн. Стартова ціна 1 акції становила 1,15 грн. (номінальна ціна 1 акції - 0.25 грн.).

Призначені раніше на 29 травня торги з продажу 1-відсоткового пакету акцій ВАТ "Укртелеком" на Українській фондовій біржі не відбулися через відсутність заявок.

На думку аналітика Concorde Capital Олександра Паращія, можливими причинами слабкої активності торгівців на аукціонних торгах з продажу 1-відсоткового пакету акцій ВАТ "Укртелеком" могла стати висока стартова ціна пакету, яка відповідає ринковій, а також невизначеність щодо подальшої долі самого підприємства, зокрема його приватизації.

Раніше Фонд держмайна оприлюднив дати продажу трьох з п`яти планованих до реалізації 1-відсоткових пакетів акцій "Укртелекому" - 22 травня, 8 і 21 червня цього року.

Проте Київський Господарський суд заборонив проведення 22 травня на Українській фондовій біржі (УФБ) і 8 червня на фондовій біржі ПФТС торгів з продажу 1-відсоткових пакетів акцій ВАТ "Укртелеком" на забезпечення позову підприємства "Дотрін-2002" Хмельницького обласного товариства Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організації інвалідів України".

24 травня Фонд держмайна оголосив про нову дату продажу першого 1-відсоткового пакету акцій ВАТ "Укртелеком" - 29 травня цього року. Ймовірно, оголошуючи нову дату проведення торгів щодо "Укртелекому", Фонд держмайна виходив з того, що на 29 травня не розповсюджується дія судової заборони на проведення торгів.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!