Кузьмук: система держзакупівель - неефективна

Понеділок, 4 червня 2007, 18:55

Віце-прем'єр-міністр із питань національної безпеки та оборони Олександр Кузьмук вважає неефективною систему державних закупівель.

Про це він сказав на нараді Кабміну з питань держзакупівель.

Зі слів Кузьмука, це проблемне питання розглядається на доручення президента Віктора Ющенка та прем'єр-міністра Віктора Януковича.

"Незважаючи на те, що в державі прийнята відповідна законодавча база, створена система діяльності в сфері держзакупівель і послуг, ефективність цієї системи залишається вкрай незадовільною", - сказав Кузьмук, відкриваючи нараду.

Реклама:

Він також підкреслив, що очікується, що з цього питання виступлять представники керівництва Антимонопольного комітету, Міністерства економіки, Міністерства фінансів, Генпрокуратури, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ.

Як повідомлялося, у квітні Кабінет міністрів доручив Міністерству економіки до 1 червня разом із зацікавленими центральними органами виконавчої влади розробити й подати на затвердження проект закону "Про внесення змін до закону "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти".

Зараз норми закону про держзакупівлі застосовуються для закупівлі товарів або послуг вартістю не менше, ніж 30 тис. грн., для закупівлі робіт - якщо їхня вартість не нижча, ніж 300 тис. грн.

Раніше Кабінет міністрів пропонував Верховній Раді внести зміни до законодавства про державні закупівлі з метою його вдосконалення та приведення до європейських норм, зокрема пропонував застосовувати норми закону для закупівлі товарів або послуг вартістю не менше, ніж 50 тис. грн., для закупівлі робіт - якщо їхня вартість не нижча, ніж 500 тис. грн.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!