Дострокові вибори підвищать інвестиційну привабливість країни - банкіри

Понеділок, 4 червня 2007, 19:41

Досягнуті домовленості про проведення дострокових парламентських виборів 30 вересня, що ведуть до вирішення політичного конфлікту, сприятимуть збільшенню інвестиційної привабливості країни, вважають банкіри.

Заступник голови правління банку "Фінанси та Кредит" Сергій Борисов думає, що інтерес іноземних інвесторів до українського ринку після призначення дати парламентських виборів підвищився.

"Інвестори позитивно відреагували на домовленість провести вибори 30 вересня. Сьогодні інтерес іноземних банків до боргів і позик українських фінустанов підвищився. У найближчий час ми побачимо нові синдиковані позики на гарних умовах", - сказав банкір.

Голова правління "Укрпромбанку" Олександр Солтус думає, що інвестори практично перестали реагувати на політичну ситуацію в Україні.

Реклама:

"Спілкування з іноземними інвесторами після 2 квітня (дата указу президента про розпуск парламенту) показало, що вони не звертають уваги на політичну ситуацію в країні. У період загострення політичної боротьби вартість позик для українських банків на міжнародному ринку практично не змінилася", - сказав банкір.

Разом з тим, за оцінкою глави Київської обласної дирекції "Укрсоцбанку" Андрія Оністрата, іноземні інвестори, які планували здійснювати інвестиції в Україну, будуть чекати підсумків парламентських виборів для ухвалення рішення про вкладання капіталу в країну.

"Політика не впливає на економічні процеси в країні в короткостроковому періоді, але може відбитися в стратегічному періоді - за підсумками року в Україну може надійти менше інвестицій, ніж у минулому році. Іноземні інвестори, які планували здійснювати інвестиції в Україну, чекатимуть підсумків парламентських виборів", - сказав він.

За його оцінкою, політична криза не відбилася на вартості запозичень для вітчизняних банків.

"Українські банки вже своєю значною частиною є іноземними, і вартість зовнішніх позик для них не змінюється залежно від розвитку політичних подій у країні", - сказав Оністрат.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!