"Інтерпайп" і ТМК готові об'єднатися, але коли буде "прорив" - питання

Середа, 27 червня 2007, 14:58

Російська "Трубная мєталлургічєская компанія" та українська компанія "Інтерпайп" можуть завершити переговори про об'єднання в найближчі два тижні.

Про це заявив заступник гендиректора зі стратегії та розвитку бізнесу ТМК Владімір Шматовіч на зустрічі з клієнтами інвесткомпанії "Трійка Діалог" у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на матеріали інвесткомпанії.

Шматовіч підтвердив, що переговори про можливе об'єднання двох компаній продовжуються. Він підкреслив, що "переговори йдуть, але терміни їхнього завершення невідомі".

"Переговори - це така справа, що якийсь прорив може бути і через два тижні, а якийсь – і під кінець року", - сказав віце-президент ТМК.

Реклама:

При цьому Шматовіч зазначив, що угода з українським підприємством не є для ТМК "останньою соломиною", і керівництво ТМК не має наміру переплачувати - якщо ціна виявиться занадто високою, переговори будуть перервані.

Якщо ж угода відбудеться, на її фінансування будуть спрямовані як позикові кошти, так і акції компанії.

Експерти "Трійки Діалог" думають, що злиття з "Інтерпайпом" може забезпечити ТМК значний синергетичний ефект, однак він навряд чи буде значним для її акціонерів.

"Трійка Діалог" також повідомила із посиланням на Шматовіча, що в ТМК немає чітких планів щодо міноритарних акціонерів дочірніх підприємств ТМК (Сіверського та Синарського трубних заводів, "Тагмету").

Шматовіч заявив, що особисто він проти викупу (примусового чи добровільного) їхніх часток. Він вважає економічно більш доцільним вкласти гроші в програму стратегічного розвитку обсягом $1,4 млрд.

За словами Шматовіча, скоріше за все, ТМК скористається скасуванням податку на дивідендний дохід для холдингових компаній (він набуває чинності з 2008 року), щоб акумулювати грошові потоки дочірніх підприємств.

"Рішення про примусовий викуп акцій у міноритаріїв поки не прийнято, але воно не виключається майбутньому", - зазначив Шматовіч, говорячи про плани викупу акцій мінорітаріїв дочірніх підприємств ТМК, повідомляє прес-служба ТМК.

Віце-президент ТМК підтвердив, що стратегічні інтереси компанії зосереджені у нафтогазовому секторі, у тому числі в сегменті видобутку і транспортування нафти та газу.

Як відомо, ТМК уже підписала довгострокові контракти з більшістю російських нафтогазових компаній на поставки їм обладнання для нафтогазовидобутку.

У травні ТМК оголосила, що веде консультації з "Інтерпайпом" про можливу співпрацю.
Як вважають оглядачі, якщо сторони домовляться про злиття, об'єднана компанія, випускаючи 4,2 млн. тонн труб на рік, обжене нинішнього світового лідера - люксембурзьку компанію Tenaris.

"Інтерфакс-Україна", "Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!