Плющ: США недодали грошей на боротьбу з корупцією в Україні

Вівторок, 26 червня 2007, 18:40 -

США скоротить фінансову допомогу Україні, яка надається корпорацією "Виклики тисячоліття".

Про це повідомляє прес-служба апарату Ради національної безпеки і оборони з посиланням на зустріч секретаря РНБО Івана Плюща з послом США Уїльямом Тейлором.

Таке рішення ухвалено через зростання доходів населення, підтверджене моніторингом Світового банку.

"Згідно з моніторингом Світового банку, Україна підвищила свої показники і відповідає групі країн з середньо-низькими доходами населення. Це спричиняє скорочення обсягів допомоги", - мовиться в повідомленні.

Реклама:

Тейлор повідомив, що для докладного обговорення перспектив співпраці за цією програмою в липні Україну відвідає віце-президент корпорації "Виклики тисячоліття" Джон Гевко.

Зі свого боку Плющ запевнив посла, що Україна зацікавлена в такій співпраці з корпорацією, і запропонував найперспективніші програми для фінансування, зокрема, програму "Чиста вода", яка особливо важлива для жителів південних областей.

Нагадаємо, 4 грудня 2006 року Україна і корпорація "Виклики тисячоліття" підписали угоду про реалізацію порогової програми в Україні, що передбачає виділення українській стороні 45 мільйонів доларів на реалізацію програми по боротьбі з корупцією.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: