У Януковича стежать за тим, скільки заробляє "Укргаз-енерго"

Понеділок, 25 червня 2007, 14:33

Держава контролює діяльність ЗАТ "Укргаз-енерго" як одного з домінуючих учасників ринку поставок природного газу в Україні вважає голова правління товариства Ігор Воронін.

"Я думаю, що контроль присутній. Це стосується найголовнішого - ціноутворення й, відповідно, рентабельності нашої роботи. З минулого року гранична ціна газу встановлюється Кабінетом міністрів", - сказав він в інтерв'ю щотижневику "Інвестгазета", опублікованому в понеділок.

Глава "Укргаз-енерго" нагадав, що з 1 січня 2007 року граничний рівень ціни на природний газ для промислових і прирівняних до них споживачів становить 720 грн за 1 тис. куб. м без врахування податку на додану вартість, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподілу і поставки, а також витрат на зберігання газу в ПСГ.

"Ми імпортуємо газ по 130 доларів, продаємо по 140, що на 12 гривень нижче встановленого урядом рівня. Загальна різниця між ціною купівлі й продажу становить близько 9%. З них варто відняти податки, виплати за залученими нами для створення запасів газу в ПСГ кредитами, витрати на утримання підприємства. В результаті сьогодні ми працюємо з чистою рентабельністю в 2-3%", - сказав Воронін.

Реклама:

"Укргаз-енерго" створено в лютому 2006 року. НАК "Нафтогаз України" і газовому трейдеру RosUkrEnergo AG (Швейцарія) належить по 50% акцій товариства.

"Укргаз-енерго" з квітня минулого року є єдиним імпортером газу в країну.

"Укргаз-енерго" в 2006 році імпортувало в Україну понад 33,6 млрд куб. м природного газу і планує в 2007-му збільшити імпорт, як мінімум, до 55 млрд куб. м.

Україна щорічно споживає близько 75-76 млрд куб. м природного газу, тоді як власний видобуток становить близько 21 млрд куб. м.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!