Яценюк просить ЄС активніше використовувати ГУАМ

Понеділок, 25 червня 2007, 16:38

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк закликав Європейський союз використовувати потенціал ГУАМ для реалізації стратегії ЄС у Чорноморському регіоні.

Про це Яценюк сказав на зустрічі з державним міністром Федерального міністерства закордонних справ ФРН Гернотом Ерлером у рамках саміту глав держав й урядів ОЧЕС у Стамбулі (Туреччина), йдеться в повідомленні керівника прес-служби МЗС України Андрія Дещиці.

Яценюк привітав Ерлера з успішним завершенням головування Німеччини в ЄС і з досягненням компромісу щодо реформування базових угод Євросоюзу під час засідання Ради ЄС у Брюсселі.

Міністр висловив надію, що досягнуті домовленості будуть реалізовані під час головування Португалії в ЄС і стануть основою для якісно нового підходу в розвитку відносин між Україною і ЄС.

Реклама:

Нагадаємо, до ГУАМ входять Грузія, Україна, Азербайджан та Молдова.

Зараз у Стамбулі проходить ювілейний, 15-й, саміт Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС).

Кількість країн-членів ОЧЕС на сьогодні становить 12, а саме: Албанія, Азербайджан, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Росія, Румунія, Сербія, Туреччина, Україна. Країнами-спостерігачами в ОЧЕС є Австрія, Білорусія, Хорватія, Чехія, Єгипет, Франція, Німеччина, Італія, Польща, Словаччина, США.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!