ЄБРР обіцяє кожного року давати Україні купу грошей

Четвер, 21 червня 2007, 20:32

Європейський банк реконструкції та розвитку має намір щорічно кредитувати Україну на 5 млрд. гривень, повідомив 21 червня член Ради директорів ЄБРР від Європейського інвестиційного банку Теренс Браун.

За його словами, ЄБРР готує нову стратегію щодо України.

"Ідея полягає в тому, щоб загальні обсяги щорічного кредитування склали 5 млрд. грн.", - сказав Браун після підписання кредитного договору між ЄБРР і компанією Слобожанська будівельна кераміка.

Зараз кредитний портфель ЄБРР складає близько 20 млрд. грн.

Реклама:

Як зазначив член Ради директорів ЄБРР, після відвідування Одеси, Дніпропетровська, Запоріжжя та Києва у нього склалося враження про економіку України, як про "економіку, яка рухається вперед".

Європейський банк реконструкції та розвитку є найбільшим фінансовим інвестором України. За даними на кінець січня 2007 р., він узяв зобов’язання щодо надання інвестицій на суму 2,87 млрд. євро в рамках більше 130 проектів.

13 червня Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) оголосить про підписання Програми співпраці з урядом України на 2007-2009 роки. Даний документ передбачає залучення кредитів на суму до 1 млрд. євро.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!