Черновецький влаштував масовані атаки на театри та галереї?

Вівторок, 19 червня 2007, 10:54

Київська влада здійснює рейдерські атаки на заклади культури столиці.

Про це йдеться у відкритому листі представників української інтелігенції до громадськості, який є у розпорядженні "Економічної правди".

У листі наведено перелік установ, на які, на думку митців, столична влада поклала око. Серед них: Національний центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса, Центр сучасного мистецтва "Совіарт", галерея "Ательє Карась", Асоціація діячів сучасного мистецтва України, Асоціація артгалерей України, галерея "Ра", Спілка композиторів, театр "Актор".

"Знаковим і трагічним для суспільства, що будує себе як відкрите громадянське, є той факт, що столична влада в особі депутатів міської Ради та її адміністративного керівництва, адміністрації Подільського та Шевченківського районів, вдалась до безпрецедентної в новітній історії України акції, а саме - до знищення провідних гуманітарних, культурних установ: рішенням міської Ради, рішеннями Рад Подільського та Шевченківського районів їх цинічно виставили на аукціони та конкурси, не зважаючи ані на чинне законодавство України, ані на культурну вагу цих інституцій", - зазначено в повідомленні.

Київські митці розцінюють це рейдерство "як вандалізм і більше того - як демонтаж основних систем життєзабезпечення держави, якими є культура, мораль, суспільні інститути захисту людини. І якщо до цього вдаються владні інституції столиці європейської держави, то важко не побачити в цьому ознаки влади, за суттю своєю, за громадянською "ментальністю" – окупаційної".

Реклама:

"Ми звертаємось до всіх порядних людей, до всіх, кому не байдуже наше духовне багатство, об'єднати зусилля і не дозволити невігласам і варварам при владі знищити нас чи перетворити на колоніальне плем'я. Ми йдемо до кінця і будемо звертатись до нашої і світової громадськості", - підкреслюється в листі київської інтелігенції.

Під листом поставили свої підписи: Неллі Корнієнко, директор Центру Леся Курбаса, доктор мистецтвознавства, академік АМУ; Євген Карась, керівник галереї "Ательє Карась" та Асоціації діячів сучасного мистецтва України; Віктор Хаматов, керівник Центру сучасного мистецтва "Совіарт" та Асоціації артгалерей України.

За їх інформацією, вже зараз незаконно замінені замки та закрили доступ до приміщень на Андріївському узвозі Асоціації діячів сучасного мистецтва України, Асоціації артгалерей України, Центру мистецтв "Совіарт", у подальшому передбачається захоплення галереї "Ательє Карась".

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!