В Європі хочуть бачити Іллічівський порт модернізованим

Вівторок, 19 червня 2007, 13:44

Європейський банк реконструкції та розвитку має намір надати Іллічівському морському торговельному порту (Одеська область) кредит 27 млн. євро до 2009 року.

Про це в понеділок журналістам повідомив керівник делегації Ради директорів ЄБРР Теренс Браун. З його слів, гроші призначені для модернізації порту.

"Необхідний цілісний розвиток портової структури, але для ухвалення якогось конкретнішого висновку необхідний висновок експертів, детальніший аналіз того, як це можна зробити", - сказав Браун.

Як повідомив представник порту, кредитні кошти будуть спрямовані на реконструкцію сьомого й дев'ятого причалів порту, а також складських приміщень, після закінчення реконструкції загальна переробна потужність 2-х причалів (входять до складу терміналу №2, що спеціалізується на переробці генеральних і насипних вантажів) становитиме 2,2 мільйони тонн на рік.

Реклама:

Представник порту також додав, що Іллічівський порт - єдиний в Україні, який має практику залучення кредитів ЄБРР.

Нагадаємо, у грудні 2006 року Міністерство транспорту та зв'язку закінчило підготовку пропозицій для Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) за кредитним проектом "Розвиток інфраструктури Іллічівського морського торговельного порту".

Іллічівський морський торговельний порт діє з 1958 р.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!