Країни ГУАМ підписали спільну декларацію в Баку

Вівторок, 19 червня 2007, 15:31

Президент Віктор Ющенко, президент Азербайджану Ільхам Алієв, президент Грузії Михайло Саакашвілі та прем'єр-міністр Молдови Василє Тарлєв підписали Бакинську декларацію самміту Організації за демократію та економічний розвиток - ГУАМ.

Як повідомили в прес-службі глави держави, декларація підтверджує настроєність сторін на розширення діапазону співробітництва ГУАМ, а також входження організації в міжнародне життя та закріплення її регіональної позиції.

Також у декларації підкреслюється необхідність активізації зусиль з використання транзитного потенціалу та створення транспортного коридору ГУАМ. Вона декларує прагнення здійснювати внесок у зміцнення глобальної енергетичної безпеки.

Декларація підтверджує, що взаємодія держав-членів буде сприяти виробленню справедливих рішень з врегулювання конфліктів та реінтеграції конфліктних територій у політичну, правову та соціально-економічну системи держав.

Реклама:

Декларація закликає парламенти держав-членів ГУАМ якомога скоріше ратифікувати Статут організації.

Керівники держав-учасників ГУАМ також взяли участь у церемонії підписання ряду документів: комюніке II самміту ГУАМ, стратегії розвитку галузевого співробітництва ГУАМ, програми головування Азербайджану в ГУАМі в 2007–2008 рр., угоди про мультимодальні транспортні перевезення, протоколу про культурне співробітництво, меморандуму про співробітництво і взаємодопомогу з питань ядерної та радіаційної безпеки між урядами держав-членів організації за демократію та економічний розвиток - ГУАМ.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!