В 2007 Кабміну не потрібні юристи з економістами, а потрібні інженери

Вівторок, 19 червня 2007, 16:17

В Україні цього року зменшилося держзамовлення на підготовку фахівців з економіки та підприємництва, менеджменту та права й збільшилося на фахівців у сфері фізико-математичних наук, інформатики й машинобудування.

Про це повідомив міністр освіти й науки Станіслав Ніколаєнко на прес-конференції у вівторок у Києві.

Міністр уточнив, що цього року збільшилося держзамовлення на підготовку фахівців з фізико-математичних наук, інформатики, машинобудування, енергетики й хімії, інженерних напрямків у легкій і харчовій промисловості, а також у сфері будівництва й архітектури.

У той же час Ніколаєнко відзначив, що держзамовлення зменшилося по економічних спеціальностях і підприємництву, а також у сфері менеджменту та права.

Реклама:

В цілому, за словами міністра, у порівнянні з 2006 роком держзамовлення на фахівців рівня бакалавра підвищилося на 3,3%, а на підготовку магістрів - на 11,4%.

Таким чином, в 2007 році уряд затвердив обсяги держзамовлення, згідно з якими на бакалавра можуть навчитися 145 тис. студентів, на фахівця - 97 тис., на магістра - 32 тис. студентів.

Ніколаєнко підкреслив, що цього року вузи мають право встановлювати вступні іспити тільки на основі регламентованого списку шкільних предметів, і всі іспити проходять у писемній формі.

За його словами, співбесіди й творчі іспити обов'язково повинні проводити два викладачі.

"Економічна правда" за матеріалами "Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!