Британський банківський орел нагадав голландцям про Гітлера

Вівторок, 19 червня 2007, 18:02

Британський банк Barclays у ході угоди зі злиття з голландським банком ABN Amro буде змушений розлучитися зі своєю емблемою, яка існує вже 317 років і зображує орла, пише газета The Times. В ABN Amro вважають, що логотип Barclays нагадує нацистську символіку.

За даними The Times, отриманими від джерел, близьких до ABN Amro, орла Barclays замінять на модифіковану версію емблеми голландського банку - щита.

Видання також наводить слова голови Фонду вивчення питань Голокосту (Holocaust Educational Trust) про те, що подібне трактування емблеми Barclays, послугами якого він користується близько 50 років, жодного разу не спадали йому на думку. Окупація Нідерландів у ході Другої світової війни тривала п'ять років.

Це не перша поступка четвертого за величиною банку Великобританії в ході угоди, сума якої перевищує 90 мільярдів доларів. Раніше Barclays погодився перенести свою штаб-квартиру до Амстердаму.

Реклама:

Створена в 1690 році емблема за час свого існування багато разів змінювалася. В 1999 році консультанти з брендів зробили її менш агресивною. Ще більше емблему Barclays спростили в 2004 році.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!