Хто в Україні займатиметься конфіскатом буде вирішувати Лавринович

Понеділок, 18 червня 2007, 13:12

20 червня Міністерство юстиції проведе тендер з визначення організацій, що реалізовуватимуть майно, конфісковане чи заарештоване Державною виконавчою службою.

Про це повідомляє прес-служба Мін’юсту.

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, станом на 18 червня документи про участь у зазначеному тендері подали 10 організацій, серед яких одна державної форми власності - ДАК "Національна мережа аукціонних центрів", та дев’ять приватної – АТЗТ "Експоцентр-Одеса"; ПП "Український правовий консалтинг"; ТОВ "Мультисервіс"; ТОВ "Стратег"; ТОВ "Торговельно-комерційна компанія"; ТОВ "Осавул"; ЗАТ "Надбання"; ТОВ "Європейський шлях"; Українська універсальна біржа.

За його словами, організації, що будуть відповідати умовам конкурсу та мати кращі від інших учасників характеристики, будуть визнані переможцями. Жодних обмежень щодо кількості переможців чинним законодавством не встановлено.

Реклама:

Рішення щодо відповідності організацій-претендентів вимогам, встановленим законодавством, прийме тендерна комісія. За результатами розгляду вказаних документів рішення про визначення переможців прийматиметься на її засіданні шляхом відкритого голосування.

Тендерну комісію, яка була утворена наказом Міністерства юстиції 17 березня 2007 року, очолює заступник Міністра юстиції Інна Ємельянова. До складу Комісії включено представників Державної виконавчої служби, Фонду державного майна, Антимонопольного комітету, Міністерства економіки, Державної податкової адміністрації, Міністерства фінансів та Державної митної служби.

Міністр юстиції повідомив, що до участі у тендері будуть допущені спеціалізовані організації незалежно від форми власності, що мають право здійснювати реалізацію майна шляхом проведення прилюдних торгів або право здійснювати операції з нерухомістю в порядку, передбаченому законодавством, та діяльність яких у сфері зберігання та реалізації арештованого майна передбачена установчими документами. Також, організації повинні мати відповідні ліцензії, які б забезпечували найбільш повний комплекс послуг з реалізації арештованого майна, та досвід роботи не менше двох років у цій чи аналогічній сфері діяльності. Крім того, організації, що претендують на реалізацію конфіскованого майна, повинні мати мережу створених у встановленому порядку філій у більшості областей України.

Олександр Лавринович також повідомив, що на сьогодні арештоване майно реалізують спеціалізовані організації, які отримали право здійснювати реалізацію конфіскату за підсумками тендеру, проведеному Міністерством юстиції України у четвертому кварталі 2004 року (у 2005 та 2006 роках тендер проведено не було). Це СДП "Укрспец’юст" Міністерства юстиції України, ДАК "Національна мережа аукціонних центрів", ТОВ "Мультисервіс" ("Мультимедіа-Софт"), ТОВ "Експоцентр Одеса", ТОВ "Інвестиції і консалтинг", ТОВ "Регіональна корпорація майнових послуг та моніторингу".

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!