Папієв: через 7 років на одного працюючого буде півтора пенсіонера

Понеділок, 18 червня 2007, 16:15

Сьогодні в Україні на одного пенсіонера припадає один працюючий і загальна тенденція така, що через 7 років у країні на один працюючого буде припадати вже 1,4 пенсіонера.

Про це заявив міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв.

"У бюджетній сфері в Україні працює близько 30% працездатного населення країни. Аналогічні пропорції стосуються випускників ВУЗів: близько 30% випускників йдуть працювати в бюджетну сферу. Але нас не задовольняють такі факти і тенденції: близько 26% випускників ВУЗів цього року поповнять армію безробітних, зареєструвавшись на "біржі праці"", - зазначив Папієв.

Також він підкреслив у якості однієї з насущних проблем української молоді питання першого робочого місця, нагадавши, що Верховна Рада п'ятого скликання прийняла закон "Про перше робоче місце", автором якого є народний депутат Віталій Хомутинник (Партія регіонів).

Реклама:

"Сьогодні на порядку денному конкретні питання юридичного та фінансового характеру щодо впровадження цього закону в життя", - вважає міністр.

За словами Папієва, уряд хоче, щоб для такого молодого фахівця була цілком ясною і здійсненною перспектива розв'язання його житлової проблеми.

"Зараз ми виходимо з програмою підтримки молодих родин і стосовно збільшення виплат після народження дітей, і стосовно того, щоб у родинах, де народилася третя дитина, була можливість отримати безпроцентний кредит на придбання житла", - сказав він.

Що стосується тих родин, де народилося і виховується четверо дітей, Папієв заявив, що такі родини будуть отримувати соціальне житло безкоштовно.

"Зараз, при підготовці бюджету на 2008 рік (який має бути поданий до парламенту до 15 вересня) готуються варіанти збільшення виплат за народження другої дитини, третьої дитини... Ми впевнені, що тільки комплексний підхід дасть ефект", - зауважив він.

"Дєло"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!