Французи змогли побачити новий АН-148 на Ле Бурже

Понеділок, 18 червня 2007, 16:49

Сьогодні під Парижем відкрився 47-й Міжнародний авіакосмічний салон, на якому Україну представляє АНТК ім. Антонова, повідомили у прес-службі АНТК.

Український стенд, на якому представлена передова розробка АН-148, відкрили міністр промполітики Анатолій Головко та керівництво АНТК ім. Антонова, повідомляє proUA.

Як заявив на відкритті Генеральний конструктор АНТК Дмитро Ківа, "АН-148 - це нещодавно сертифікований літак, котрий уперше представлений у Ле Бурже і є єдиною новинкою такого роду на цьому авіасалоні".

На сьогоднішній день АНТК провадить активну роботу з потенційними замовниками АН-148 з метою прискорити процес серійного виробництва літака.

Реклама:

"Ми очікуємо підписання контрактів з російськими компаніями, Першою китайською корпорацією, а також угоди про співробітництво з IADS", наголосив генеральний конструктор.

Демонстраційний політ АН-148 у рамках салону пройшов успішно і був відзначений учасниками як перспективна розробка нового регіонального лайнера для світового авіаринку.

Завтра 19 червня в рамках авіасалону Ле Бурже АНТК планує отримати сертифікат на модернізацію АН-124 ("Руслан"), який вручатиме Тетяна Анодіна, голова Міжнародного Авіаційного Комітету країн СНД і Балтії. Модернізація стосується вдосконалення вимог до бічного ешелонування згідно з міжнародними нормами.

Ле Бурже - міжнародний авіакосмічний салон, який має статус одного з найбільших форумів виробників авіа- та космічної техніки. Проводиться раз на два роки. Цього року в салоні беруть участь близько 2000 компаній із 42 країн світу, що представляють зразки своєї продукції: новинки і прототипи, які знаходяться у стадії конструкторських розробок, серійні літаки цивільного та військового призначення, двигуни і багато чого іншого. У цілому в Ле Бурже 2007 представлено 140 літальних апаратів. Робота салону триватиме до 24 червня включно.

Нагадаємо, 16 червня повідомлялося про те, що АНТК ім. Антонова готується до сертифікації свого новго АН-148 у Європі.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!