Янукович під вибори зібрався озолотити бюджетників

Понеділок, 18 червня 2007, 17:10

Уже цього року передбачається 4 етапи підвищення зарплати працівникам бюджетної сфери в Україні, у результаті чого зростання оплати праці в чисельному викладі складе понад 40%.

Про це на прес-конференції в понеділок, 18 червня, заявив міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв.

"Наступного року зростання зарплат працівників бюджетної сфери складе понад 60%. Це, на мою думку, стане істотним стимулом для випускників ВУЗів працювати в бюджетній сфері", - заявив міністр.

Папієв також підкреслив, що для уряду дуже важливо створити гідні умови праці та гідну оплату цієї праці. І додав, що такі ініціативи уряду зовсім не пов'язані з виборами.

Реклама:

"Особисто я отримав від прем'єра доручення відпрацювати відповідні пропозиції 13 березня 2007 року під час робочої поїздки до Рівненської області. Як ви самі розумієте, тоді ще мова про можливі вибори навіть не йшла", - сказав він.

Зарплати, на думку Папієва, повинні зростати випереджальними темпами порівняно зі зростанням економіки.

"А підхід уряду Януковича полягає в тому, щоб таке збільшення було не на відсотки, а в рази. В попередні роки в нас чомусь забули про вчителів, лікарів, працівників соціальної сфери, зарплата яких сьогодні значно нижче, ніж середня зарплата в промисловості по Україні. Збільшення зарплати має стати мотивацією для людей працювати краще і підвищувати свою кваліфікацію", - зазначив міністр.

За словами Папієва, головне завдання уряду Януковича - дійти до тієї моделі, щоб було дотримано принципів соціальної справедливості в оплаті праці.

"Обком"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!