"Закромів батьківщини" вистачить на всіх нужденних - Держкомрезерв

Понеділок, 18 червня 2007, 18:27

Глава Державного комітету з державного матеріального резерву (Держкомрезерв) Віктор Кириченко заявляє, що запасів зерна вистачить, щоб здійснити інтервенцію в будь-яку область країни.

"Запасів зерна достатньо для того, щоб зробити інтервенцію в будь-яку область і зняти напругу", - заявив Кириченко на прес-конференції в понеділок у Києві.

Він повідомив, що ще в березні, коли спостерігалися несприятливі природні умови, Держкомрезерв просив керівників областей надати дані про потреби регіонів у борошні.

"Чотири області - Дніпропетровська, Київська, Сумська та Крим надали інформацію про повну забезпеченість власним коштом", - сказав Кириченко.

Реклама:

За його словами, 11 областей повідомили про повну забезпеченість пшеничним борошном, у тому числі Донецька, Житомирська, Запорізька області.

"І тільки невелика частина заявила про потребу в житнім борошні", - сказав Кириченко.

У той же час він відзначив, що на сьогоднішній день Держрезерв уклав договорів на 98 тис. тонн, у тому числі на 75 тис. тонн пшеничного борошна й 22,6 тис. тонн житнього борошна.

"Сказати про те, що в нас стоять черги за нашим дешевим борошном не можна", - сказав Кириченко, в той же час відзначивши, що борошно Держрезерву на 10-15% дешевше, ніж на ринку. "Черги до нас, на жаль, немає", - підкреслив він.

Говорячи про ціни на борошно, Кириченко відзначив, що борошно вищого ґатунку станом на червень коштує від 1070 грн. до 1350 грн. за тонну; першого ґатунку - від 950 грн. до 1200 грн. за тонну; другого ґатунку - від 800 грн. до 980 грн. за тонну й житнє борошно - від 950 грн. до 1120 грн. за тонну.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!