У Януковича в підвищенні цін на хліб звинувачують депутатів

Понеділок, 18 червня 2007, 20:25

Віце-прем'єр-міністр Віктор Слаута вважає депутатів Верховної Ради від блоку Юлії Тимошенко, які володіють хлібопекарськими підприємствами, причетними до підвищення цін на хліб.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

За його словами, економічних причин для підвищення цін немає, тому що Державний комітет з матеріальному резерву та Державна акціонерна компанія "Хліб України" мають у своєму розпорядженні достатні запаси борошна для забезпечення хлібопекарських підприємств, при цьому за цінами, нижче ринкових, однак великого попиту на дане борошно немає.

За прогнозами Слаути, Україна й за підсумками 2007 року збереже свій експортний потенціал на ринку зерна, нехай і скоротивши обсяги експорту.

Реклама:

"Після наради, яку я провів із заступниками губернаторів, з начальниками обласних управлінь сільського господарства, я зрозумів - комусь не терпиться", - сказав Слаута.

За даними Слаути, почесний президент компанії "Хлібні інвестиції" депутат Ради п'ятого скликання від фракції БЮТ Юрій Триндюк дав вказівку підприємствам, що входять до цього холдингу, з 11 червня підвищити ціни на хліб.

Також Слаута заявив, що депутат Ради п'ятого скликання від БЮТ Василь Хмельницький стоїть за ініціативою компанії "Київхліб" підвищити ціни на соціальні види хліба.

Як повідомлялося, останнім часом у ряді регіонів зросли ціни на хліб.

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров вважає, що депутати Верховної Ради від блоку Юлії Тимошенко, які володіють великими хлібопекарськими підприємствами, причетні до підвищення цін на хліб у регіонах.

Найбільший виробник хліба та хлібобулочних виробів компанія "Київхліб" запропонувала Київській міській державній адміністрації підвищити ціни на соціальні види хліба - "Український", "Білий" з борошна 1 ґатунку й батон з борошна вищого ґатунку - на 20-25 копійок/буханку.

Нагадаємо, у Держкомрезерві заявили сьогодні, що вони мають необхідні запаси зерна, щоб здійснити інтервенцію в будь-яку область країни й не допустити нестачі хліба. Також у комітеті підкреслили, що борошно в них коштує менше, ніж на ринку, але виробники хліба його не поспішають купувати.

Також у понеділок глава АМКУ Олексій Костусєв заявив, що всі хлібовиробники перебувають під пильним наглядом комітету й будуть покарані у випадку порушення конкурентного законодавства.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!