Янукович: Україна запаслася паливом

П'ятниця, 15 червня 2007, 10:22

В Україні сформовано запас дизельного палива обсягом 200 тис. тонн, повідомив прем'єр-міністр Віктор Янукович у Полтаві.

"Сьогодні в державі сформовано запас 200 тис. тонн дизельного палива й сьогодні реалізація сільгоспвиробникам іде на рівні 330-340 гривень за 1 тонну", - сказав Янукович.

Прем'єр підкреслив, що в Україні не існує проблеми із забезпеченням аграрного сектору пально-мастильними матеріалами.

Він також повідомив, що уряд контролює ситуацію із забезпечення внутрішнього ринку низько- і високооктановими бензинами.

Реклама:

"У нас є можливість ринковими методами впливати на цінову політику щодо низькооктанових бензинів. Що стосується високооктанових бензинів - у нашій державі вони виробляються в обмеженому обсязі, але ми працюємо із власниками нафтопереробних заводів, щоб вони модернізували свої виробництва", - додав Янукович.

За його словами, у вересні-жовтні компанія "Лукойл" почне виробництво на Одеському нафтопереробному заводі високооктанових бензинів, хоча й цього буде замало.

Прем'єр підкреслив, що зараз уряд домовляється з нафтотрейдерами про збільшення до кінця року обсягів поставок високооктанових бензинів.

"Це також буде впливати на ціну, але потрібно увесь час тримати руку на пульсі", - підкреслив Янукович.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!