Німці "вистрелили" в космос українською ракетою

П'ятниця, 15 червня 2007, 14:25

Сьогодні о 5:14 за київським часом ракетою-носієм "Дніпро" з космодрому Байконур успішно виведений на орбіту німецький космічний апарат дистанційного зондування Землі "TERRA SAR-X".

Про це повідомила у прес-служба уряду.

Пуск підготовлений і здійснений фахівцями Міністерства оборони Росії і підприємств промисловості України та Росії. Це був дев’ятий пуск ракети-носія "Дніпро" і 38 виведений на орбіту космічний апарат.

Ракета-носій "Дніпро" є конверсійним варіантом міжконтинентальної балістичної ракети РС-20, яка була розроблена ДКБ "Південне ім. М.К. Янгеля" і серійно виготовлена ДП "ВО "Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова".

Реклама:

Запуск виконувався в рамках українсько-російської програми "Дніпро" на основі контракту на пускові послуги між українсько-російським підприємством МКК "Космотрас" і компанією EADS ASTRIUM GmbH. Координацію програми "Дніпро" здійснює МКК "Космотрас".

У прес-службі зазначають, що це перший запуск ракети-носія "Дніпро" з подовженою космічною головною частиною, розробленою ДКБ "Південне ім. М.К. Янгеля" та виготовленою ДП "ВО "ПМЗ ім. О.М. Макарова" на замовлення МКК "Космотрас" для запусків великогабаритних космічних апаратів довжиною більше 5 м та діаметром до 2,7 м.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!