Медіамагнат Руперт Мердок продає 9 телеканалів

Четвер, 14 червня 2007, 11:38

Корпорація News Corporation, яка належить медіамагнату Руперту Мердоку, оголосила в середу про продаж дев'яти своїх телеканалів.

Як відзначається в прес-релізі на сайті корпорації, на продаж виставлені дочірні канали телемережі Fox зі штатів Огайо, Колорадо, Міссурі, Канзас, Вісконсін, Юта, Алабама, Теннессі та Північна Кароліна. Причина продажу телеканалів не називається.

Нагадаємо, що в травні нинішнього року корпорація Мердока оголосила про намір купити за п'ять мільярдів доларів компанію фінансово-економічної інформації Dow Jones & Co. Компанія, що належить родині Бенкрофт, зокрема, видає журнал The Wall Street Journal.

Спочатку Бенкрофти відповіли Мердоку відмовою, однак зараз знову розглядають його пропозицію.

Реклама:

Нагадаємо, 6 червня стало відомо, що інвестор і мільярдер Рон Беркл (Ron Burkle) запропонував співробітникам компанії Dow Jones об'єднатися, щоб протистояти спробі поглинання з боку News Corporation Руперта Мердока. Представники профспілки та співробітники видання виступають проти угоди з Мердоком, тому що побоюються, що після переходу до нового власника редакція втратить незалежність.

Корпорація News Corporation володіє в цілому 35 телеканалами. Як відзначається в прес-релізі, навіть після продажу дев'яти каналів News Corporation залишиться одним з найбільших телевізійних холдингів США.

"Економічна правда" за матеріалами Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!