У МВС часів Луценка виявили порушень на суму понад 1,6 млрд. грн.

Четвер, 14 червня 2007, 15:28

Перевірки Головним контрольно-ревізійним управлінням підприємств, установ системи Міністерства внутрішніх справ виявили фінансові порушення на суму понад 1,6 млрд. грн.

Про це повідомив на прес-конференції в Києві заступник глави ГоловКРУ Дмитро Олійник.

За його словами, у середу завершені останні комплексні заходи щодо контрольно-ревізійних перевірок. "Результати вражаючі", - сказав він. "Загалом, виявлено порушень на 1,6 млрд. грн", - сказав він.

Олійник підкреслив, що це і недоотримання ресурсів, порушення діючого законодавства при обліковому проведенні нестач, витрат, отримання за непередбаченими нормативно-правовими актами джерелами надходжень та інші порушення.

Реклама:

"Такі результати стали повною несподіванкою і для нас, і для керівництва колегії Міністерства внутрішніх справ", - зазначив заступник глави ГоловКРУ.

Він підкреслив, що виходячи з таких порушень, можна зробити висновок про незадовільне управління фінансовими ресурсами МВС у 2005-2006 р. (перевірка проводилася по фінансовій діяльності в звітний період 2005-2006 р.).

Олійник також зазначив, що до адміністративної відповідальності притягнуто понад 600 посадових осіб, порушено 6 кримінальних справ, що зараз знаходяться у провадженні Генеральної прокуратури, завершується підготовка матеріалів ще по 4 кримінальних справах і готується подання по декількох десятках епізодів протизаконної діяльності.

Так, зокрема, говорячи про порушення, заступник глави ГоловКРУ підкреслив, що встановлено порушення фінансово-бюджетної дисципліни, що призвели до витрат у сумі 136 млн. грн. та інші фінансові порушення на суму 476 млн. грн.

Унаслідок затвердження колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком штатів понад визначеної Кабміном чисельності в центральному апараті МВС у 2005 і 2006 роках додатково утримувалися 881 і 1187 штатних одиниць відповідно, на оплату праці яких було надлишково використано 73,3 млн. грн.

Ревізією також встановлено проведення з порушенням законодавства витрат, що призвели до втрати доходів спеціального фонду підрозділів органів внутрішніх справ у регіонах у сумі понад 350 млн. грн. через централізацію коштів у 2005-2006 рр. вищими органами МВС.

Також він підкреслив, що органи внутрішніх справ та їхні підрозділи протягом 2005-2006 рр. від інших підприємств, установ отримували благодійну допомогу у вигляді товарно-матеріальних цінностей на суму 138 млн. грн., і ця допомога не обкладалася податком, не складалися відповідні звіти.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!