Ціни на хліб починають знижувати

Четвер, 14 червня 2007, 15:55

Хлібозаводи Дніпропетровська й Дніпродзержинська (Дніпропетровська область) вирішили з 14 червня знизити ціну на соціальні сорти хліба в середньому на 13,8%, або на 0,2 грн./буханець, до 1,25 грн./буханець.

Про це говориться у відкритому листі зернопереробних і хлібопекарських підприємств Дніпропетровської області.

"Повідомляємо про ухвалене рішення щодо зниження з 14 червня цін на соціальні сорти хліба", - сказано в повідомленні.

Лист підписали керівники Дніпропетровського млинарського комбінату, хлібокомбінату №2, ВАТ "Хліб", хлібозаводів №9 і 10, ТОВ "ПАН" (Дніпродзержинськ).

Зокрема, як повідомили на хлібокомбінаті №2, підприємство знизило ціну на соціальні сорти хліба - "Придніпровський" - на 16%, або на 0,2 гривні/буханець, до 1,05 грн./буханець, "Дарницький" - на 18,2%, або на 0,25 гривні/буханець, до 1,3 грн./буханець.

Реклама:

Як повідомлялося, Дніпропетровська облдержадміністрація заявила про необґрунтованість підвищення цін на хліб у Дніпропетровську.

У результаті переговорів облдержадміністрації з керівництвом хлібозаводів, хлібозавод №9, який забезпечує хлібом 15% населення міста, з 14 червня знизив ціну до колишнього рівня.

У Дніпропетровську 4 основних хлібозаводи - №2, 8, 9 і 10, які випускають близько 50 сортів хліба.

За інформацією облдержадміністрації, у цей час ціна на хліб коливається від 1,3 грн. до 3,0 грн. за буханець залежно від сорту.

Прокуратура Дніпропетровської області 13 червня почала перевірку підприємств, що підвищили ціну на хліб.

До перевірки залучено територіальне відділення АМКУ, держінспекція з контролю за цінами, податкова адміністрація й головне управління сільського господарства облдержадміністрації.

Хлібозаводи Дніпропетровська 12 червня підвищили ціну на хліб на 15-20%.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!