Азаров: Якби була стабільність – зростання економіки було б вдвічі кращим

Четвер, 14 червня 2007, 17:53

Перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров не бачить парадокса в тому, що економіка продовжує непогано зростати, не дивлячись на двомісячне загострення політичної ситуації.

Про це він сказав 14 червня під час зустрічі з членом Консультативної ради з питань іноземних інвестицій Полом Остлінгом та одним із ініціаторів створення цієї ради Джефрі Хіршбергом, повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Насправді йдеться про нереалізований потенціал економіки, - вважає Микола Азаров. – Якщо б ми своєчасно здійснили структурні реформи і забезпечили політичну стабільність, то темпи росту могли б скласти більше 15%. І була б зовсім інша якість зростання".

Гальмування і відкладання вкрай необхідних реформ (податкової, соціальних фондів, судової тощо) Микола Азаров вважає головною проблемою для вітчизняної економіки. Наразі проведення реформ затримано на невизначений термін.

Реклама:

"Особисто я вважаю і відверто це кажу, що проведення дострокових виборів не консолідує націю навколо ідеї реформ в інтересах людини і держави, - заявив Микола Азаров. – Навпаки, зриває плани уряду щодо реалізації невідкладних реформ. Через це 2007-2009 роки, на які припадають передвиборчі кампанії, втрачаються для глибокої модернізації нашого суспільства".

Микола Азаров підкреслив, що дострокові вибори відбудуться за умови цілковитого правового забезпечення, проте ніякого позитивного поштовху для економіки вони не несуть.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!