У Семенюк оцінили Одеський припортовий у 2,4 млрд. грн.

Четвер, 14 червня 2007, 18:12

Конкурсна комісія з продажу 99,52% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" пропонує Кабінету міністрів затвердити стартову ціну при продажі пакету на конкурсі на рівні 2,4 млрд. грн.

Про це повідомили в прес-службі Фонду держмайна (ФДМ) у четвер.

Як повідомлялося, конкурсна комісія з продажу 99,52% акцій ОПЗ завершила розробку умов конкурсу і планує, що конкурс буде оголошений наприкінці червня - на початку липня поточного року. Конкурс відбудеться через 75 днів після оголошення, приблизно у середині вересня.

Як раніше повідомляв журналістам заступник голови ФДМ Дмитро Парфененко, крім фіксованих умов конкурсу, будуть і додаткові, згідно з якими у ньому може брати участь тільки структура, що підпадає під поняття "промисловий інвестор", закріплене діючою програмою приватизації.

Реклама:

Він також зазначав, що умови конкурсу закріплені проектом розпорядження Кабміну і передані на затвердження в зацікавлені міністерства та відомства.

ФДМ затвердив акт оцінки з визначення початкової ціни 99,52%-го пакету акцій ОПЗ при його продажі на конкурсі в розмірі 1 млрд. 444 млн. 221,270 тис. грн. Однак конкурсна комісія при оголошенні конкурсу з продажу даного пакета акцій може відкоригувати цю ціну в бік збільшення.

На початку травня ФДМ офіційно оголосив про початок підготовки до проведення конкурсу з продажу 99,52% акцій ОПЗ і запропонував потенційним покупцям взяти участь у розробці умов продажу даного підприємства.

Одеський припортовий завод повністю знаходиться в державній власності. Є одним з найбільших хімічних підприємств України. Близько 88% виробленої заводом продукції експортується: аміак - до Бельгії, США та Франції, карбамід - до Швейцарії, Бельгії, США та Німеччини.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!