Тарута, Гайдук та Усманов продовжують мірятися активами

Четвер, 14 червня 2007, 19:32

Оцінка активів російського ЗАТ "Газмєталл" Алішера Усманова та корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД, власники - Сергій Тарута та Віталій Гайдук) ще не завершена, незважаючи на появу інформації про завершення першого оцінного етапу.

Про це повідомили у ІСД.

"Говорити про якісь оцінки без затвердження методології оцінки та відповідних коефіцієнтів не можна. Ніяких погоджених оцінок не існує", - сказав віце-президент компанії "Індустріальна група" (управляюча компанія корпорації ІСД) Олександр Пилипенко в четвер.

За його словами, має відбутися вибір методології та узгодження коефіцієнтів, що застосовуються при оцінці металургійних та гірничорудних активів. При цьому Пилипенко зазначив, що оцінити металургійні підприємства простіше, тому що вони оцінюються на ринках цінних паперів, у той час як гірничорудні активи партнерів на ринках акцій не присутні і їхня оцінка має більш абстрактну складову, що відбиває побажання власників.

Реклама:

Пилипенко додав, що інвестиційні банки, задіяні в процесі, продовжують свою роботу, не змогли назвати дату завершення оцінного етапу і прийняття рішень про злиття.

"Можливо, необхідно провести ще три-чотири раунди переговорів власників, поки сторони зможуть прийняти остаточне рішення - або сторони вирішать, що доцільно поєднуватися, або розійтися", - припустив віце-президент "Індустріальної групи".

Як повідомлялося, російські ЗМІ в четвер поширили інформацію про завершення першого етапу оцінки активів ІСД та "Газмєталлу". Згідно до повідомлень, "Газмєталл" оцінений у $15 млрд., ІСД - у $5-6 млрд.

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" заснована в грудні 1995 року і зараз є однією з найбільших компаній України, виробляючи понад 9 млн. тонн сталі на рік. До холдингу входять понад 40 різнопрофільних промислових компаній в Україні та інших країнах, а його основу складають підприємства чорної металургії і важкого машинобудування.

Активи російського "Мєталлоінвесту" консолідовані в ЗАТ "Газмєталл". Зараз йому належить близько 75% акцій ВАТ "Лєбєдінскій горно-обогатітєльний комбінат" (головне підприємство залізорудного дивізіону холдингу, також володіє ВАТ "Міхайловскій ГОК") та ВАТ "Оскольскій елєктромєталлургічєскій комбінат" (головне підприємство сталевого дивізіону, володіє ВАТ "Уральская сталь").

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!