"Росинку" хоче купити Orangina Group

Середа, 13 червня 2007, 10:28

Антимонопольний комітет (АМК) України видав одному з найбільших у світі виробників безалкогольних напоїв - Orangina Group - дозвіл на придбання більше 50% акцій ВАТ "Росинка".

Ще на минулому тижні представники Orangina Group підписали угоду з акціонерами підприємства про намір купити 100% акцій "Росинки". Слід зауважити, що Orangina Group уже третя за рахунком компанія, з якою сьогоднішні власники ВАТ "Росинка" підписали попередню угоду про продаж 100% акцій. Новий покупець готовий заплатити за них 60-65 млн. доларів.

Orangina - один із найпопулярніших апельсинових напоїв у цілому світі. За свою 80-річну історію, що почалася в 1926 в Алжирі, напій завдяки своєму відмінному смакові і незвичайній формі пляшки завоював серця мільйонів людей, що живуть у 60 країнах 5 континентів.

Реклама:

Щорічно в 26 країнах виробляється більше мільярда літрів Orangina. У 2003 р. була укладена ексклюзивна угода між голандсько-російською компанією "Фонте Аква" і концерном CFPO на виробництво і дистрибуцію Orangina у Росії.

Нагадаємо, на минулому тижні стало відомо, що PepsiAmericas і PepsiCo спільно купують українського виробника соків Сандора за 542 млн дол.

Акції української компанії будуть викуплені в два етапи, перший з яких запланований на найближчий час. Відповідно, американські компанії придбають 80% акцій Сандора. Решта 20% будуть викуплені в листопаді 2007 р. Частка PepsiAmericas у спільному підприємстві буде складати 60%.

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!