Влада США встала на сторону Microsoft у боротьбі з Google

Вівторок, 12 червня 2007, 10:19

За даними видання The New York Times, влада США надає підтримку Microsoft у ході конфлікту, що виник між софтверним гігантом і компанією Google, яка звинуватила компанію Білла Гейтса в перешкоджанні поширенню програмного забезпечення Google.

Суть претензій Google зводиться до того, що нова операційна система від Microsoft Windows Vista, на думку позивачів, створена таким чином, що користувачам доводиться відмовлятися від пошукових інструментів Google.

Сама Google не збиралася надавати цьому позову розголосу, і про виниклий конфлікт стало відомо лише після публікації в NYT, з якої ясно, що на стороні Microsoft у цій суперечці виступає глава антимонопольного департаменту Міністерства юстиції США Томас Барнетт (Thomas Barnett).

За даними журналістів, Барнетт розіслав головним прокурорам штатів службову записку, у якій рекомендується не приймати до розгляду позовну заяву Google.

Реклама:

Примітно, що сам Барнетт до 2004 року співробітничав з юридичною компанією, яка представляла інтереси Microsoft у справах про порушення антимонопольного законодавства. Однак як підкреслили джерела в цій юридичній компанії, безпосередньо зі справами Microsoft Барнетт ніколи не працював.

Представники Microsoft заявили, що їм нічого не відомо про приписання Барнетта. В Google ситуацію з позовом прокоментувати відмовилися.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!