Фірташ відчайдушно бореться за угорський ринок електроенергії

Вівторок, 12 червня 2007, 11:27

Угорська Emfesz Kft, підконтрольна Дмитру Фірташу, заявляє про порушення правил аукціону з продажу електроенергії з боку свого основного конкурента - угорської компанії Energy Capital.

За інформацією Экономических известий, це може вплинути на результат наступного, наміченого на 14 червня, аукціону Укрінтеренерго з продажу електроенергії з Бурштинського острову для експорту до Угорщини, Румунії та Словаччини.

Перший аукціон із продажу 100 МВт електроенергії пройшов наприкінці березня. Тоді власником всіх лотів стала Energy Capital, дочірня компанія словацької Korlea Invest.

Власник і голова правління компанії Василь Бечварж запропонував найбільшу ціну за ці обсяги - $0,091 за 1 кВт-г за стартової ціни $0,054 за 1 кВт-г.

Реклама:

Основну конкуренцію Бечваржу склала компанія Фірташа, представники якої до останнього підвищували ціну. Передбачається, що на аукціоні 14 червня суперництво за поставку електроенергії до Угорщини знову розгорнеться між цими компаніями.

Обидва підприємства раніше мали контракти на поставку електроенергії з державним оператором Укрінтеренерго, однак пізніше ці контракти були переглянуті.

За словами прес-секретаря Emfesz Бориса Шестакова, одержавши 100 МВт електроенергії на аукціоні, Energy Capital передала право експортувати їх свій материнській компанії Korlea Invest, що заборонено правилами торгів.

"Ми звернули увагу міністерства на це порушення. Те, що відбулося, - вже історія, але ми не хочемо, щоб це повторювалося", - сказав Шестаков.

Василь Бечварж не бачить ніяких порушень у тім, що одна з його компаній передала право на поставку електроенергії іншій. За його словами, Emfesz шукає можливості для відсторонення конкурента від торгів. "Але я не думаю, що це дійсно вплине", - заявив Бечварж.

"Економічна правда" за даними видання Экономические известия

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!