Рудьковський закупить 22 Pendolino на $1,5 млрд

Вівторок, 12 червня 2007, 13:07

Міністерство транспорту та зв'язку до кінця літа має намір підписати із французькою фірмою Alstom контракт на купівлю двадцяти двох швидкісних потягів Pendolino вартістю близько 70 млн. доларів кожний.

Про це повідомив міністр транспорту Микола Рудьковский під час зустрічі в Брюсселі із главою українського підрозділу Європейського інвестиційного банку Констянтином Синадіно.

Сума контракту, за попередніми оцінками, складе 1,5 млрд. доларів, пишуть Экономические известия.

За інформацією Укрзалізниці, придбання швидкісних потягів передбачено затвердженою Кабміном ще в 2005 році Концепцією впровадження швидкісного руху пасажирських потягів на 2005-2015 р.

Реклама:

"Уже відпрацьовано техніко-економічне обґрунтування основних заходів щодо впровадження швидкісного руху. Зокрема, максимальний поділ пасажирського й вантажного руху, модернізація інфраструктури для використання потягів типу Pendolino. Ця модель дає можливість збільшити швидкість на кривих на 30% у порівнянні із класичними потягами. У результаті відстань між великими обласними центрами України можна буде подолати не більш ніж за 4,5 години", - повідомили в прес-службі залізничної адміністрації.

Серед інших важливих проектів були названі реконструкція семи стратегічних аеропортів і створення сучасного автобану на шляху проходження через Україну міжнародної автомагістралі Схід-Захід.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!