Україна може стати членом Світової конфедерації ювелірів

Вівторок, 12 червня 2007, 15:22

Україна може стати членом Світової конфедерації з дорогоцінного каміння, виробів зі срібла, алмазів та перлів (Confederation International de la Bijouterie, Joaillerie, Orfevrerie des Diamantes, Perles et Pierres, CIBJO) у квітні 2008 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів у вівторок.

"За словами заступника міністра фінансів Сергія Макацарія, у результаті консультацій було прийняте рішення звернутися до уряду України з проханням про вступ до CIBJO. Зі своєї сторони, CIBJO готова ратифікувати угоду про членство України у своїй організації вже в квітні 2008 року під час щорічних зборів Світової конфедерації", - говориться в повідомленні.

Згідно з документом, 12 червня в Києві відбулася зустріч Макацарії та президента CIBJO Гаетано Кавальєрі.

Реклама:

Прес-служба зазначає, що Україна зацікавлена стати повноправним членом СІВJО, оскільки це дозволить привести у відповідність з міжнародними стандартами ювелірної галузі діяльність українських фахівців у сфері експертизи дорогоцінного, дорогоцінного органогенного утворення та напівкоштовного каменю, а також посприяє в розв’язанні розбіжностей, що можуть виникати між Україною та іншими учасниками світового ринку.

Крім того, участь у CIBJO дасть можливість Україні брати участь у вирішенні проблем, пов'язаних із протидією контрабанді та корупції, відмиванню грошей, формуванню незаконних фондів та фінансуванню тероризму за рахунок обігу дорогоцінних каменів.

"За словами президента CIBJO Кавальєрі, підприємства ювелірної галузі України повинні дотримуватись правил та норм, що декларує ця організація, що, у кінцевому рахунку, підвищить якість товарів і збільшить довіру споживачів до продукції ювелірної галузі", - зазначається в прес-релізі.

Як підкреслює прес-служба, мова йде про дотримання кодексу професійної етики, використання передового досвіду і введення визначених правил поведінки на ринку. При цьому в прес-релізі зазначається, що Світова конфедерація ювелірів, у свою чергу, буде рекомендувати потенційним інвесторам активніше виходити на український ринок і вкладати кошти в ювелірну галузь.

"Із вступом України до CIBJO Кавальєрі прогнозує істотне зростання українського ринку дорогоцінного каменю, виробів зі срібла, алмазів та перлів", - зазначає прес-служба.

CIBJO створена в 1926 році як європейський союз ювелірів, покликаний представляти та просувати інтереси ювелірної галузі в регіоні. Конфедерація діє як інформаційний центр та орган, відповідальний за прийняття політичних рішень з метою захисту інтересів світової ювелірної промисловості. У своїй діяльності CIBJO спирається на ініціативу та підтримку національних ювелірних організацій, що є її членами, а також діє в напрямку збільшення довіри суспільства до галузі в цілому.

У CIBJO на сьогодні входить 41 держава, зокрема, Австралія, Австрія, Бахрейн, Бразилія, Канада, Китай, Чеська Республіка, Данія, Єгипет, Франція, Німеччина, Греція, Гонконг, Індія, Ізраїль, Італія, Ліван, Литва, Нідерланди, Норвегія, Пакистан, Перу, Португалія, Росія, Саудівська Аравія, Південна Корея, Південно-Африканська Республіка, Шрі-Ланка, Швейцарія, Таїланд, Об'єднані Арабські Емірати, Об'єднане Королівство, Сполучені Штати Америки, Японія.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!