Інвестиції в готелі до Євро-2012 перевищать EUR1 млрд.

Вівторок, 12 червня 2007, 17:36

Мінімальна сума інвестицій у будівництво та реконструкцію готелів до проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу 2012 року складе понад EUR1 млрд.

Про це повідомила начальник відділу регіонального розвитку Державної служби туризму і курортів Міністерства культури і туризму Людмила Мещерських у ході форуму "Девелопмент готельної нерухомості" у Києві у вівторок.

"За формату чемпіонату у 18 команд мінімальний обсяг необхідних інвестицій складе більш EUR1 млрд. Сюди входить і будівництво, і реконструкція вже існуючих готелів", - сказала вона.

Мещерських, посилаючись на дані Федерації футболу України, нагадала, що міста, що приймають групи учасників чемпіонату, повинні мати, як мінімум, 5,5 тис. номерів чотирьох- і п'ятизіркових готелів (у даний час - 1,6 тис.), а також і 5,6 тис. номерів тризіркових готелів (3,9 тис.).

Реклама:

Мещерських також зазначила, що будівництво відсутньої кількості готелів у Києві можна замінити будівництвом невеликого мікрорайону, житловий фонд якого після проведення чемпіонату міг би бути наданий молодим родинам у рамках молодіжного кредитування.

"У нас була пропозиція провести таку програму: побудувати невеликий мікрорайон, у якому б держава взяла б на себе будівництво інфраструктури, а компанії, що хочуть вкласти інвестиції, побудували би житло - звичайні житлові будинки, що потім могли б бути реалізовані в рамках молодіжних житлових кредитів", - сказала вона.

За даними Мещерських, зараз в Україні 6540 місць розміщення, у тому числі 3164 санаторно-курортних і оздоровчих установ і 1232 готельні підприємства, власниками яких виступають юридичні особи, а також 2144 засобів розміщення, якими володіють фізичні особи.

За її словами, у 2006 році було побудовано 290 готелів і інших місць для розміщення, що на 76% більше, ніж у 2005 році, реконструйовано - 359 місць (на 7,5% більше).

Крім того, Мещерських повідомила, що 2006 року Україну відвідало близько 19 млн. іноземних туристів, що на 7% більше в порівнянні з 2005 роком.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!