АМКУ: рішення щодо столичних паркувальників - правомірне

Вівторок, 12 червня 2007, 18:09

Господарський суд м. Києва відмовив райпарксервісам у позовах про визнання рішення столичного відділення Антимонопольного комітету недійсним.

Про це повідомила прес-служба АМКУ у вівторок.

Таким чином, рішення, яким паркувальників було оштрафовано та зобов’язано привести тарифи на свої послуги до економічно обґрунтованого рівня, залишається чинним.

Як відомо, Відділення оштрафувало десять райпарксервісів на 123,5 тис. грн загалом. Проте КП "Райпарксервіс", КП "Печерськпарксервіс"," КП "Голосіївпарксервіс" та КП "Дніпропарксервіс" не погодилися та звернулися до Господарського суду м. Києва.

Реклама:

У свою чергу, суд повністю відмовив підприємствам у позовах до відділення. Відтак, ці райпарксервіси мають сплатити 68 тис. грн. штрафу та встановити обґрунтовані тарифи.
З іншого боку, КП "Деснянськпарксервіс", КП "БЕАГ Дарницього району", КП "Поділпарксервіс" та КП "Солом’янка-Автопарк-Сервіс" не тільки визнали порушення, а й на сьогодні повністю сплатили 21,5 тис. грн. штрафу до державного бюджету.

Щодо КП "Транспортсервіс" і КП "Автопарк-Сервіс", то відділення розстрочило їм сплату 34 тис. грн. санкцій. Ці підприємства мають повністю сплатити штраф впродовж п’яти місяців.

При цьому, за офіційно отриманою інформацією, вартість години паркування одного автомобіля на майданчиках райпарксервісів, які виконали рішення відділення, складає 1 грн.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!