Азаров: Україна зробила все, щоб вступити до СОТ

П'ятниця, 1 червня 2007, 10:14

З ухваленням парламентом України серії законів, необхідних для вступу до Світової організації торгівлі, офіційний Київ виконав свої зобов’язання з інтеграції до цієї міжнародної організації, заявив перший віце-прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров.

"Формально Україна виконала всі свої зобов’язання перед робочою групою по вступу до СОТ ", - сказав Азаров в ефірі "5-го каналу" ввечері 31 травня.

Раніше цього ж дня Верховна Рада прийняла більше 10 законів, необхідних для прийняття України до СОТ.

Українські уряди вже неодноразово переносили прогнозні терміни вступу країни до СОТ, останній раз - з літа на другу половину 2007 року.

Реклама:

Ухвалення необхідних для цього законів, а також підписання двосторонніх угод про доступ на ринки товарів і послуг з країнами-членами організації, за винятком Киргизії, було завершено в кінці 2006 року.

Міністерство економіки України прогнозує вступ країни до Світової організації торгівлі до 2008 року.

Кабінет міністрів України схвалив 11 законопроектів, необхідних для вступу України до Світової організації торгівлі, повідомив міністр закордонних справ Арсеній Яценюк у середу в Києві після засідання уряду.

У разі прийняття дев’яти законопроектів по СОТ найближчим часом, підсумкове засідання робочої групи щодо прийняття України в цю організацію може бути проведене у першій половині червня, повідомило джерело в Міністерстві економіки. У такому разі процедура прийняття України до СОТ може початися у вересні 2007 року.

Нагадаємо, що грузино-російські переговори у міністерстві економічного розвитку Грузії у четвер, 31 травня, завершилися безрезультатно.

"Економічна правда" за матеріалами "Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!