В Україні навчання за контрактом подорожчає на третину

П'ятниця, 1 червня 2007, 12:23

Моніторинг найбільш популярних вузів України показав, що в 2007-у році контрактникам доведеться платити на 30% дорожче. Вартість контрактів сьогодні коливається в межах 2800-17 580 гривень.

Найменше - від 10 до 17% - подорожчали контракти з неходових спеціальностей на периферії та й у найрентинговіших вузах, у яких і раніше ціни досить сильно "кусалися".

Наприклад, "атомна енергетика" в одному з кримських вузів, "стоматологія" у столичному медуніверситеті імені Богомольця і право в Києво-Могилянській академії. А КНУ ім. Тараса Шевченка у багатьох позиціях взагалі зберіг торішні розцінки.

Реклама:

На 15-20% більше доведеться платити тим, хто обрав найбільш ходові інженерні та IT-професії, на 35-45% - майбутнім будівельникам і дизайнерам будівель, на 40-60% - технологам, фахівцям з устаткування в харчових виробництвах, банкірам та профі в сфері туризму.

Якщо торік на ходових спеціальностях у КПІ та Нацуніверситеті будівництва й архітектури просили 8,5 тис. гривень, то зараз - 10 тис., у Києво-Могилянській академії - 17 тис. (було 15 тис.).

Корреспондент.нет

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!