"Укрзалізниця" модернізує вокзали до Євро-2012

П'ятниця, 1 червня 2007, 13:57

"Укрзалізниця" має намір модернізувати залізничні вокзали у зв’язку з проведенням в Україні у 2012 році фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу.

Про це говорилося на засіданні науково-технічної ради "Укрзалізниці", присвяченому підготовці до проведення "Євро-2012", повідомила прес-служба компанії.

В прес-службі відзначають, що в зв’язку з тим, що під час проведення чемпіонату очікується зростання пасажиропотоків на залізничному транспорті у півтора рази, залізничники мають намір модернізувати вокзали, в першу чергу, в Києві, Львові, Донецьку, Дніпропетровську, Харкові та Одесі, тобто містах, де заплановано проведення матчів.

"Необхідно передбачити низку заходів з модернізації вокзалів у містах, де заплановано проведення турнірів. Зокрема створити термінали для розподілу пасажиропотоків за напрямками: "приміське сполучення – далеке сполучення", "на в’їзд – на виїзд", транзитне сполучення – пересадочний пункт – кінцевий пункт".

Реклама:

Це дозволить забезпечити якісне обслуговування пасажирів, що відповідатиме європейським стандартам", - зазначив гендиректор "Укрзалізниці" Володимир Козак.

В зв’язку з цим, найближчим часом передбачається здійснити техніко-економічні розрахунки тих чи інших пропозицій із покращення пропускної спроможності вокзалів, на підставі яких буде визначено необхідність реконструкції вокзальних комплексів або введення нових терміналів, розрахованих прийняти велику кількість пасажирів.

Керівники "Укрзалізниці" також планують провести зустрічі з представниками польських залізниць та опрацювати пропозиції щодо створення єдиної логістичної системи управління пасажиропотоками в період проведення чемпіонату "Євро-2012".

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!