Однокімнатні квартири в непрестижних районах будуть дешевшати - експерти

П'ятниця, 1 червня 2007, 14:59

Експерти прогнозують зниження цін на ринку малоліквідної житлової нерухомості.

"Ціни на житло соціального класу впали. На ринку дешевшають "хрущьовки", "панельки", всі ті категорії житла, ціна яких була необґрунтовано завищена", - повідомив генеральний директор будівельної компанії "ТММ" Микола Толмачов.

За його словами, ця категорія житлоплощі досить часто куплялась в спекулятивних цілях, бо середній клас під час відсутності фондового ринку воліє вкладати в нерухомість.

"Рано чи пізно те, що насправді нічого не коштує, повинно було подешевшати", - відзначив він.

Реклама:

Толмачов відзначив, що житло бізнес-класу не дешевшає, і попит на нього не впав. У той же час трохи знизився попит на житло преміум-класу, однак ціни на цю категорію квартир залишаються стабільними, констатував глава "ТММ".

На думку, віце-президента Асоціації фахівців з нерухомості України Віктора Несіна, через нестабільну політичну ситуацію ринок нерухомості став інертнішим.

"Насамперед, це стосується малопрестижних об'єктів нерухомості, розташованих у віддалених від центра масивах й у будинках-"хрущьовках". У той же час є тенденція до зниження цін і на квартири в центральній частині міста в престижних будинках, але це пов'язане з тим, що ціна була явно завищеною, а тепер повернулася на ринкову вартість", - уточнив Несін.

В умовах тенденції до зниження купівельної спроможності можна чекати незначного зниження цін у житловому сегменті, але не більше, ніж на 5-10%, - вважає експерт.

У той же час, за словами Несіна, у комерційній нерухомості зниження цін не спостерігається, а в земельному сегменті ціни зростають.

Експерт відзначив, що в цілому ситуація на ринку різко не зміниться, і ціни на нерухомість незабаром стабілізуються.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!