Цього року на міст через Дніпро виділять 840 млн. грн.

П'ятниця, 1 червня 2007, 17:58

На будівництві Подільско-Воскресенського мостового переходу цього року буде освоєно 840 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба Київської міськадміністрації з посиланням на начальника комунальної корпорації "Київавтодор" Володимира Жукова.

На сьогодні на будівництві даного об'єкта освоєно понад 200 млн. грн. Зараз мостобудівники займаються спорудженням спеціальної балки, на яку пізніше ляже аркова частина мосту через Дніпро.

Жуков також повідомив, що на наступне пленарне засідання Київради буде винесений порядок компенсації власникам будинків на території Русановських садів, що підпадають під знос.

Реклама:

"Проект рішення про компенсації вже пройшов через усі комісії і буде винесений на сесію. Згідно цього порядку ми пропонуємо власникам будинків або земельні ділянки в Биківні, або квартири в Києві, або грошову компенсацію. Зараз ще розробляється проект виділення землі в Горбачисі", - зазначив він.

За його словами, 115 власників садових ділянок на Русановських садах з 286 уже погодилися на компенсацію, інші чекають на рішення Київради.

Жуков пояснив, що основною проблемою є те, що багато власників будинків, які користуються садовими ділянками понад 50 років, не мають документів про право власності на них. Це обумовлено тим, що ділянки надавалися підприємствам, а не особисто громадянам, і документи на землевідвід люди не отримували.

Разом з тим, він підкреслив, що всі жителі, чиї будинки підпадають під знос, отримають компенсацію.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!