Москва може стати другою фінансовою столицею Європи

П'ятниця, 1 червня 2007, 18:22

Росія має великі шанси стати одним з основних фінансових ринків світу, вважає керівник аналітичного управління інвестиційної групи "Ренесанс Капітал" Роланд Неш.

"З огляду на масштаб російської економіки, розмір ринку акціонерного капіталу і його географічне положення, не буде перебільшенням сказати, що через чотири-п’ять років Москва може стати другою фінансовою столицею Європи й однією з головних світових фінансових столиць", - заявив Неш на конференції у Лондоні британському журналу The Banker.

Говорячи про конкретні показники російської економіки, експерт зазначив, що за 2006 рік чистий приплив капіталу в Росію склав 40 мільярдів доларів, і зараз вже дорівнює цій же цифрі тільки за п’ять місяців поточного року.

За прогнозами аналітика, обсяг прямих іноземних інвестицій цього року складе близько 35 мільярдів доларів проти 10 мільярдів доларів ще три роки тому.

Реклама:

Також Роланд Неш стверджує, що Росія для підтримки її економічного росту має гостру потребу в будівництві інфраструктури та відновленні виробничих потужностей.

Він вважає, що саме на це варто починати обережно пускати кошти, накопичені в стабілізаційному фонді, а кращою формою співробітництва при цьому може стати приватно-державне партнерство.

РІА "Новості"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!