Європейський Союз не відчув вибуху українського газопроводу

Вівторок, 8 травня 2007, 12:04

Вибух на ділянці магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород на території України не призвів до перебоїв поставок газу до Європейського Союзу.

Про це в понеділок у Брюсселі в інтерв'ю українським журналістам повідомив представник європейського комісара з питань енергетики Андріса Пібалгса Ферран Тарраделлас Еспуні (Ferran Tarradellas Espuny).

"Ми знаходимося в тісному контакті з урядами країн ЄС, і на цей час немає ніяких повідомлень про переривання поставок газу до ЄС. Ми також отримали запевняння від міністра Юрія Бойка, що сказав, що не буде ніяких проблем з поставками газу до ЄС", - сказав він.

За словами Еспуні, Європейська комісія знаходиться в постійному контакті з українською владою, а також збирає інформацію.

Реклама:

"Ми хочемо точно знати, що відбулося, що було причиною цього інциденту, якими можуть бути наслідки для безпеки поставок газу до ЄС", - підкреслив співрозмовник агентства, зазначивши, що ЕК не має наміру проводити власне розслідування того, що сталося.

"Ми не критикуємо зараз ні російську, ні українську сторону, ми не звинувачуємо нікого в тому, що відбулося, але хотіли б точно знати, що було причиною", - сказав Еспуні.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!